top of page

İnfowood 1992 v.11

İç Mekan Tasarım Programı

İnfowood 1992 ailesi, yeni üyesi 1992 v.11'deki birçok yeni özelliği ile kullanıcılarına sıradışı tasarımlar yapma imkanı vermeye devam etmektedir. Bu özelliklere gerek tanıtım videoları ile, gerekse görsellerle yeri geldikçe sırasıyla değineceğiz. 2014 yılında çıkan 1992 v.9 'dan 5 yıl sonra piyasaya sürdüğümüz bu yeni versiyonumuz, kullanım itibariyle v.9 ile aynı olup, aşağıda sıralayacağımız özellikler itibariyle v.9'dan bir adım öndedir.

Alternatif render motoru sunan bir versiyon-11

İlk olarak bilmeniz gereken en önemli özelliklerden biri render kalitesidir. Tekrar hatırlatmak gerekirse İnfowood firması tüm programlarında kendi yazılımı olan render motorunu kullanmaktadır ve bu özelliği ile kullanıcılar çizim yaparken görüntüler gerçekçi olduğu için sunuma geçtiklerinde render almazlar, hatta 1992 v.11 ile hiç render almayan bir çok firma bulunmaktadır. Çünkü videoda da görüldüğü üzere 1992 programları, dünya çapında render almadan gerçek görüntü kalitesinde hem 3 boyutlu tasarım, hem de sunum yapabileceğiniz tek programdır diyebiliriz. Ayrıca yine kendi render motorumuzun gelişim kaydetmesi için son teknolojileri kullanarak çalışmalarımıza aralıksız devam etmekteyiz.

Fakat bugün dünya üzerinde varlığını kanıtlamış ve yine dünyaca ünlü birçok çizim ve tasarım programı tarafından tercih edilmiş render motorlarının performanslarını da göz ardı edemeyiz. Bunun için üst seviye render motorlarını birtakım testlerden geçirdikten sonra sıralamaya koyduk, fakat herbirinin kendine özgü birtakım üstün özelliklerinden ötürü hangisini kullanacağımız konusunda bir sonuca varamadık. Hal böyleyken programın alt yapısını da tüm render motorlarının eklenebileceği bir seviyeye getirdik ve sizin tercihinize göre istediğiniz render motorunu 1992 Versiyon-11 ile sorunsuz kullanabilmenize imkan sağladık. Ayrıca son bölümde render motorlarının avantaj ve dezavantajlarını da sizler için madde madde sıraladık.

Listenin tartışmasız birincisi tabiki de v-ray render motoru, fakat cep yakan fiyatı, güçlü bir konfigürasyona ihtiyaç duyması ve harcadığı zaman bakımından bu başarısını gölgede bırakıyor ve diğer rakiplerine de şans tanıyor.
Autocad, 3D-Max gibi firmalar v-Ray render motorunu kullanıyor.

Diğer bir render motoru ise 3D Render. Bu render motoru ise, fiyat olarak çok cazip olmasıyla birlikte render zamanı ve render kalitesiyle de çok başarılı sonuçlar veriyor. Ayrıca test sonuçlarından da başarıyla çıkmış bir render motoru olarak 1992 Versiyon-11 ile %100 uyumlu çalışan bir render motorudur ve şu an isteyen kullanıcılarımız tasarımlarından sonra bu render motoru ile çıktılarını alabilirler.

Son olarak ise kendi render motorumuz ile yapılan çalışmaları inceleyebilirsiniz.

İşte tam da bu noktada 1992 Versiyon-11 ile, eğer siz de daha fazlasını isteyenlerdenseniz bu render motorlarından herhangi birisini tercih ederek istediğiniz kalitede gerçekçi görüntüler elde edebilirsiniz.

 

Render motorlarının avantaj ve dezavantajları :

 

* Render motoru sadece 2D çizimleri 3D görüntü haline getirir. Hareket mekanizması yoktur, size mekanın içerisinde hareket imkanı vermez. Cad tabanlı programlarda projeyi taslak olarak hazırlar, 3 boyutlu görüntü almak için render motoruna gönderirsiniz. 1992 programlarında ise render almadan da 3 boyutlu olarak hem mekanı gezebilir, hem de sunum yapabilirsiniz. Renk kartelasından müşterinizin istediği rengi veya deseni anında proje üzerinde uygular, aynı proje üzerinde yüzlerce farklı renk çalışması yapabilirsiniz.

* Cad tabanlı programlarda projeyi sadece tek bir açıdan renderlayabilirsiniz. Farklı açılardan görüntü almak için her seferinde tekrardan render almak zorunda kalırsınız. 1992 programlarında normal çalışma esnasında bile fotogerçekçi görünüm ile proje hazırlar, müşterinize projeyi her açıdan ve hiç render almadan tüm detaylarıyla sunabilirsiniz.

* Cad tabanlı programlarda render aldıktan sonra görüntü üzerinde değişiklik yapamazsınız. Gözden kaçan detaylar için sadece 2 boyut üzerinde değişiklik yapabilir, sonra yine taslağı rendera gönderirsiniz. Yani her düzeltmeden sonra tekrar render alırsınız. 1992 programlarında ise her türlü düzeltmeyi 3D olarak anında uygular, render aldıktan sonra bile istenilen tüm düzeltmeleri anında gerçekleştirebilirsiniz.

* Kullanılan bilgisayar konfigürasyonu yeterli değilse render işlemini gerçekleştiremezsiniz. Güçlü bir bilgisayar almak için extra bir bütce ayırmalısınız. 1992 programları her bilgisayarda rahatlıkla çalışabilir, render alabilir ve büyüklüğü ne olursa olsun tüm projeleri sorunsuz hazırlayabilirsiniz.

* Güçlü bir bilgisayarda bile render için gerekli zaman minimum 30 dakikadan aşağı değildir, render ayarları için özel eğitim alınmalıdır, sadece ışık ayarları bile saatlerce sürebilir. 1992 programlarında ise ne süre sorunu, ne de ayar problemi yaşarsınız.

İnfowood 1992 v.11 ile tasarlanmış mekanlar

bottom of page